Search
  • dinomacek

Brancin pečen u alu foliji


Potrebni Sastojci:

  • brancin, 1 (od 1000g)

  • limun, 3

  • ružmarin, 3 grančice svježeg

  • peršin, 3 žlice sjeckanog

  • češnjak, 6 režnjeva

  • maslac, 100 g

  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

  • sol i papar

Upute po koracima:

Ribu očistimo od utrobe i ljusaka, operemo ju i osušimo, maslac rastopimo, limun narežemo na kolutove, a ružmarin i češnjak nasjeckamo.

  1. U zdjelicu s rastopljenim maslacem ulijemo cca. 50 ml maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, dodamo češnjak, ružmarin i peršin te izmiješamo sastojke.

  2. Po dnu vatrostalne posude, obložene aluminijskom folijom, stavimo nekoliko kolutova limuna, preko njih položimo ribu, izvana i iznutra ju začinimo mješavinom začina i maslaca, u ribu stavimo par kolutova limuna i zamotamo je folijom, pazeći da je ne dodiruje.

  3. Ovako pripremljenog brancina stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta.

  4. Jelo izvadimo iz pećnice, maknemo alu foliju i poslužimo.


18 views

MARFISH

Copyright IQ DIGITAL. 2020.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon