- dinomacek
Brancin u škartocu
Brancin je u kulinarskom svijetu vrlo kvalitetna riba, a pripremljen nacartoccio način je osobito slasan i sočan jer zadržava svo bogatstvo okusa
Sastojci
4 osobe
1 veliki brancin (1 do 1,5 kg)
100 g komorača
1 žlica kapara
100 g sušenih rajčica u ulju
50 g zelenih maslina
50 ml maslinova ulja
4 žlice prošeka
Sol
Crni papar mljeveni

Priprema
1.
Brancina očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Komorač očistite, narežite na ploške, a grančice natrgajte na manje komadiće i ostavite za poslije.
2.
Uzmite 1 veći komad papira za pečenje, pa na njega stavite ribu.
3.
Po ribi rasporedite narezani komorač, kapare, sušene rajčice, zelene masline, maslinovo ulje i prošek.
4.
Lagano ga posolite i popaprite, dobro zamotajte, stavite na lim za pečenje i pecite na 200 °C 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta.
Posluživanje
Kad se paketić otvori pospite ribu s natrganim grančicama komorača i poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.
Napomena
Umjesto cijele ribe možete upotrijebiti i samo filete.