Search
  • dinomacek

Brancin u škartocu


Brancin je u kulinarskom svijetu vrlo kvalitetna riba, a pripremljen nacartoccio način je osobito slasan i sočan jer zadržava svo bogatstvo okusa

Sastojci

4 osobe

  • 1 veliki brancin (1 do 1,5 kg)

  • 100 g komorača

  • 1 žlica kapara

  • 100 g sušenih rajčica u ulju

  • 50 g zelenih maslina

  • 50 ml maslinova ulja

  • 4 žlice prošeka

  • Sol

  • Crni papar mljeveni

Priprema

1.

Brancina očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom. Komorač očistite, narežite na ploške, a grančice natrgajte na manje komadiće i ostavite za poslije.

2.

Uzmite 1 veći komad papira za pečenje, pa na njega stavite ribu.

3.

Po ribi rasporedite narezani komorač, kapare, sušene rajčice, zelene masline, maslinovo ulje i prošek.

4.

Lagano ga posolite i popaprite, dobro zamotajte, stavite na lim za pečenje i pecite na 200 °C 20-25 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Posluživanje

Kad se paketić otvori pospite ribu s natrganim grančicama komorača i poslužite uz popečeni kruh i salatu po želji.

Napomena

Umjesto cijele ribe možete upotrijebiti i samo filete.


143 views

MARFISH

Copyright IQ DIGITAL. 2020.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon